RSS Flöde

Söndags nöje….

Postat den

Studenten spelar wow och mamman sitter som ett fån och tittar på….

Annonser

»

 1. BÖRJA BLOGGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Svara
 2. HAHAHAHAHA WOW:a skulle det vara *asgarv*

  Svara
  • Men hon gillar ju inte ens sånna saker, och förstår du hur mkt jag skulle behöva hjälpa henne, jag skulle ju aldrig bli klar med mina studier… näe det är säkrast att hon aldrig börjar spela.

   Svara
 3. Funderar på vad som är viktigt i livet? Studier är naturligtvis viktigt och tid för det har prioritet. Men att spela WOW….. är det egentligen inte en flykt från verkligheten? Jag menar, vad tillför det? Det finns människor som ”tror” att de umgås genom att spela WOW. Därför reglerar många sina speltider. Men varför måste dessa reglera något som de anser som sunt? Jag tror på det mellanmänskliga umgänget med fysisk närvaro.
  Puss
  ”O”

  Svara
  • Det som är viktigast i livet är att de man älskar har det bra och är lyckliga, men ibland för att göra dem lyckliga så måste man göra något som gör en själv lycklig och då spelar vissa WoW, andra stickar, vissa tittar på filmer, ja hobbies och tidsförströelse av alla de slag.

   Jag skulle inte säga att WoW är en flykt från verkligheten men att det är en verklighetsflykt, på samma sätt som att läsa en skönlitterär bok också är en flykt. Och sen att alla verklighets flykter har potensial att bli flykter från verkligheten är en annan sak.

   Och WoW tillför en hel del vad gäller social kompetens, man lär sig samarbeta med andra utan att kunna se deras ansiktsuttryck eller kroppsspråk och ibland endast i text. Vist det är inte det mest optimala sättet att kommunisera, men i dagens samhälle som är så influerat av internet och att skriva text meddelanden till varandra så börjar det bli viktiga färdigheter att besitta.

   Men jag håller fullständigt med att när man måste reglera sina speltider så är det ett problem och inte något man gör för att det är kul. Men det viktiga är att se skillnaden på de som reglerar sina tider och på de som bara spelar vid vissa tillfällen för att man måste vara flera personer som spelar samtidigt, precis som vilken annan lag-aktivitet som helst, och när flera personer måste mötas upp samtidigt så sätts ”spel tider” så att alla kan vara med samtidigt. Ungefär som att spela fotboll, det är inte alls lika roligt att själv stå och sparka på en boll men att vara 10 som spelar är riktigt roligt, men att få ihop 10 vuxna personer där många har familj och barn att spela en gång i veckan så krävs fasta tider.

   Jag håller även med om att mellanmänskliga umgänget med fysisk närvaro är så mycket bättre, men ibland så ställer geografin käppar i hjulet för det och då får man göra det bästa av situationen för att umgås med släkt och vänner.

   Det finns så många olika faktorer som spelar in, eftersom jag har spelat väldigt mycket WoW och både haft det som en verklighets flykt och en flykt från verkligheten så kan jag säga att, WoW har väldigt många fallgropar som gör det väldigt lätt att det blir en flykt från verkligheten och man spelar för mycket, men man kan inte skylla på spelet för att folk flyr från verkligheten utan man måste även titta på de människornas verklighet.

   Oj, vad mycket text det blev, vi skulle kunna ta denna diskussion via mail eller liknande om du vill?

   Som med det mesta som inte är rent skadligt för en så har WoW både positiva sidor och negativa sidor, frågan är väll om de positiva väger upp de negativa… och om det går att eliminera de negativa sidorna…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: